Heideveld in de vroege ochtendzon
13 maart, 2020
Nieuws

Hygiënische voorzieningen locaties

Hygiënische voorzieningen locaties

Om de verspreiding van het Coronavirus te voorkomen / vertragen zijn en worden er extra maatregelen genomen. Een van deze maatregelen is om externen (chauffeurs, leveranciers e.d.) niet in bepaalde ruimtes op de locatie toe te laten.
Het is voor deze personen niet mogelijk om in kantoren te komen en van kantines, toiletten en handwasgelegenheid gebruik te maken. Het COKZ heeft via diverse kanten signalen ontvangen dat er naar noodoplossingen wordt gezocht.

Het COKZ wil u erop wijzen dat bij het zoeken naar oplossingen er rekening gehouden dient te worden met de verordeningen en regelgeving. Daarbij behoort ook het schoon houden van deze voorzieningen door het opnemen in de reguliere schoonmaak werkzaamheden.

Volgens de Verordening 852/2004 moeten er voldoende aantal toiletten met spoeling aanwezig zijn die aangesloten zijn op een adequaat afvoersysteem. Er behoren een aantal goed geplaatste en gemarkeerde wasbakken voor het reinigen van de handen aanwezig te zijn. De wasbakken voor het reinigen van de handen moet voorzien zijn van warm en koud stromend water en van middelen voor het reinigen en hygiënisch drogen van de handen.